Kodak Tri-X 400 135-36

Produktcode: KO5842208
|
|
Kodak Tri-X 400 135-36

€ 7,95

€ 6,57 ex MwSt.

Sofort verfügbar
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*

  • Versand nach Deutschland für nur € 3,95
  • Mit 2 Jahre Garantie
  • 30 Tage rückgaberecht
  • Von unseren Kunden geschätzt mit einem 9.5!

Produktinformation

De klassieke Kodak Tri-X 400-120 is een haarscherpe zwart-wit film. De Tri-X is een snelle film met een duidelijke korrelstuctuur, die ook zeer goed met de moeilijkste belichtingscondities is. Kodak Tri-X films zijn verkrijgbaar in : 35mm, 120mm.


Kenmerken:
- Klassieke zwart/wit-film
- Duidelijke korrelstructuur
- Snelle, haarscherpe film

Zubehör

Rezensionen der Kodak Tri-X 400 135-36

Rezensionen zu diesem Produkt

Bart

am 09-04-2019

Vijf jaar geleden besloten mijn jongste broer en ik in etappes het Pieterpad te zullen gaan lopen, vanaf Pieterburen naar de Pietersberg net voorbij Maastricht. Elk jaar een etappe van drie aaneengesloten dagen, ons houdend aan de afstanden van de dagetappes zoals de bedenkers van het pad ooit uit hebben gedokterd. Ons daaraan houden is een opgave, omdat wij nogal geneigd zijn overal een prestatie van te maken.

Om ons te helpen bij het vertragen en weg te blijven van onze neiging te willen presteren – in de zin van veel, vaak, ver en snel – stelde ik voor om niet digitaal maar ouderwets met film te fotograferen. En om nog basaler te werk te gaan: in zwart-wit. Fotograferen in zwart-wit beleef ik dankzij de beperking ervan als intenser: ik moet beter letten op mijn onderwerp en beeldcompositie, wil ik interessante foto’s maken. En op de een of andere manier doen zwart-wit foto’s mij beter en nauwkeuriger kijken, dan kleurenfoto’s.

Ik besloot de gehele reis te fotograferen met Kodak Tri-X 400. Het kan zijn dat er inmiddels modernere films zijn ontwikkeld, maar voor mij is Tri-X ‘de moeder van alle z/w films’. Ik houd van de klassieke uitstraling die deze film heeft, en ik waan mijzelf ermee een beetje als de fotografen die er afgelopen decennia veel iconische foto’s mee schoten. Wat ik heel prettig vind, is dat deze film wat mij betreft onverslaanbaar is als er heel helder zonlicht is, met open schaduwen. Ik houd wel van die harde contrasten, en de goed zichtbare korrel vind ik gewoon mooi.

Al met al, elke keer als ik zo’n Kodak Tri-X in mijn Leica M6 draai, maak ik mijzelf wijs pas écht aan het fotograferen te zijn.

Ihre Meinung zu diesem Produkt?

Schreiben Sie eine Rezension mit Ihrer Meinung zu diesem Produkt.

Ihre Bewertung
(schlecht) Score Score Score Score Score (sehr gut)
Ihre Email-Adresse
Ihre Erfahrung

Technische Daten der Kodak Tri-X 400 135-36

Marke Kodak
Formaat35mm Kleinbeeld
Opnames36
ISO400
TypeZwart-wit film
Aantal1 Stuk
Alles gesehen? Gehen Sie nach oben zurück